240620160118-ep46107

Ed van de Pol | ANP

AZ presenteert Seiya Maikuma

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

AZ heeft de Japanner Seiya Maikuma officieel gepresenteerd. De 26-jarige rechtsback komt over van Cerezo Osaka en heeft een contract getekend tot medio 2028. Maikuma is de eerste aanwinst van de zomerse transferperiode. 

Seiya Maikuma: "Ik heb erg veel zin om voor de fans in dit stadion te mogen spelen. Ik heb veel geleerd bij mijn vorige club en heb me daar goed kunnen doorontwikkelen. En ik kreeg zelfs de kans om voor het Japanse elftal uit te komen", aldus Maikuma op de website van AZ. Landgenoot Yukinari Sugawara is geen onbekende voor Maikuma. De twee hebben onlangs contact gehad over de stap naar AZ: "Hij stuurde mij een berichtje toen ik in Japan was. Ik hoop hem hier snel te zien in Nederland."

Technisch directeur Max Huiberts reageert op de clubwebsite van AZ als volgt op de transfer van Maikuma: "Hij was beschikbaar als concurrent voor de positie van rechtervleugelverdediger. Met de verwachting dat Yukinari Sugawara waarschijnlijk een stap gaat maken, was het goed om daar alvast op in te spelen." In de AZ-selectie hebben we met Yukinari Sugawara nog een Japanse rechtsback in de selectie. Huiberts: "Ik denk dat Maikuma zeker ook veel gelijkenissen heeft met Yuki. Hij is aanvallend ingesteld. Comfortabel aan de bal. Misschien zelfs in het verdedigende deel nog iets volwassener. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Denso Kasius. Die hebben we vorig jaar ook naar AZ gehaald en die heeft ook veel kwaliteit, dus dat wordt een interessante strijd."

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ik vermoed heel stevig dat Maikuma inderdaad voor Japan de verdedigender optie is ten opzichte van Sugawara die misschien in de brede zin meer talent en potentie heeft. Waarbij van Kasius de aanvallendere insteek zoals Yuki 'm ook had wordt verwacht.
Zijn cijfers liegen er (helaas) nog niet om namelijk en het lijkt nu ook uit de woorden van Max te blijken.

Ik ben overigens heel benieuwd of we meer Japanners gaan zien deze zomer zoals we vorige zomer meer Portugezen zagen.

Zoals kersvers internationals Yuito Suzuki (Spits van Brondby) en middenvelder Taikuma Kawamura (international en speler van Sanfrecce Hiroshima) bij dezelfde zaakwaarnemer zitten en opties voor AZ zouden kunnen zijn.
毎熊さん、ようこそ

nu eerst naar de talenklas en de gym!
Leuk dat hij lekker zichzelf blijft en Japans spreekt in het interview. Ik hoop dat de selectie zich weet aan te passen aan Maikuma en ook een woordje Japans leert.
Ik kan ze wel aanraden om susi te leren eten of echte japanse groene thee te probe
Ik kan ze wel aanraden om susi te leren eten of echte japanse groene thee te probe
Ik kan ze wel aanraden om susi te leren eten of echte japanse groene thee te probe