Troy Parrott

Ed van de Pol | ANP

AZ-target Parrott schiet Excelsior met hattrick naar finale play-offs

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Troy Parrott heeft Excelsior zaterdagavond een grote dienst bewezen door een hattrick te maken in het duel met ADO Den Haag (7-1). De spits staat op de lijstjes van AZ om komend seizoen Vangelis Pavlidis op te volgen in Alkmaar (AD).

In het duel met ADO tekende de Ier voor de eerste drie goals van de wedstrijd. Vooral de eerste twee mochten er zijn. Met twee bekeken stiftjes zette Parrott de Kralingers op rozen. 

De 22-jarige Ier wordt momenteel door Tottenham Hotspur verhuurd aan Excelsior. In Londen beschikt Parrott nog over een éénjarig contract, maar zou desondanks miljoenen moeten kosten. Hoe concreet AZ is voor Parrott moet nog blijken. Zo hebben de Alkmaarders ook Sam Lammers (door Rangers FC verhuurd aan FC Utrecht) op de korrel. 

Parrott mocht in het seizoen 2019/2020 al even aan het grote werk ruiken bij de Engelse grootmacht, maar werd in de daaropvolgende seizoenen verhuurd aan verschillende clubs acterend op een lager niveau in Engeland. Desondanks hoopt de spits volgend seizoen een kans te krijgen bij Tottenham, zo verklaart de Ier in gesprek met Voetbal Primeur. ´´Dat heb ik altijd al gewild, al sinds ik als jongen naar het Verenigd Koninkrijk kwam.´´ 

De door AZ verhuurde middenvelder Kenzo Goudmijn was goed voor twee assists en een doelpunt in het duel tussen Excelsior en Ado Den Haag (7-1) 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Het doet qua vorm een beetje denken aan Aron Johansson vlak voor hij naar AZ kwam.
Maar deze speler draait pas één seizoen lekker op dit niveau, daarvoor heeft hij veel moeite gehad.
Je bent of precies op tijd of je hebt weer een eendagsvlieg te pakken. In dat geval past een vergelijking met Bjorn Johnsen of Fred Friday wat beter.

Er zijn betere opties op de markt dan deze Parrott. De ogen van Europa zijn nu gericht op spitsen als Yuito Suzuki in Scandinavië, maar daardoor sneeuwen de prestaties van spitsen als Mathias Kvistgaarden(Brondby/Denemarken en Orri Óskarsson (Kopenhagen/IJsland) even onder.
Prima afmaker. Twijfel nog over zijn kwaliteiten als aanspeelpunt en in de combinatie.
Leuk spelertje. Zie ik graag komen.