Sugawara

Ed van de Pol | ANP

De selectie op rapport: de rechtsback

Van de redactie

Na een bewogen seizoen waarin AZ als 4e eindigde, is het tijd om de balans op te maken: wie waren de sterkhouders binnen de ploeg en wie vielen te vaak door de mand? In deze rubriek nemen we per positie de spelers door die meer dan vijf wedstrijden speelden. Deze keer: de rechtsbacks.

Yukinari Sugawara

Met 4 goals en 7 assists was Yukinari Sugawara als rechtsback afgelopen seizoen één van de sterkhouders van AZ. De Japanner was misschien wel de beste rechtervleugelverdediger van de gehele competitie. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de publiekslieveling? 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Yukinari Sugawara

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Denso Kasius

Nieuweling Denso Kasius kan spreken over een redelijk debuutjaar in Alkmaar. Overtuigen deed hij lang niet altijd, maar hij viel ook zeker niet altijd door de mand. Hij heeft bewezen over voldoende potentie te beschikken om basisspeler te worden. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de jonge back? 

 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Denso Kasius

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ik weet niet of dit de beoogde rechterverdediger zou moeten zijn.
Als tweede man achter Yuki ok maar niet als vervanger van Yuki als die AZ gaat verlaten.
Volgens mij hebben we ook nog een Portugees??
Yuki is voor Eredivisie begrippen een erg goede back. Verdedigend misschien niet altijd even overtuigend, maar het moderne voetbal verlangt veel meer aanvallende impulsen van een back, dus dat kan je hem nauwelijks kwalijk nemen. Zal lastig worden om zijn vertrek op te gaan vangen, Kasius heeft mij zeker niet overtuigd dit seizoen.
Yuki zal wel weg gaan. Kasius is zeker nog niet klaar voor een basisplek. dus de transfermarkt op en een goeie rechtsachter halen lijkt mij het beste.
Sugawara... wat gaan we deze geweldenaar ontzettend missen. Soms, wanneer ik mijn ogen sluit voor het slapen gaan, zie ik hem een van zijn weergaloze voorzetten geven. Ook verdedigend is hij ijzersterk. Moeiteloos in de top 10 van beste verdedigers ooit voor AZ!
Top 10 is wel makkelijk … 😅Grétar Steinsson, Svensson, Mattias Johansson verder kom ik even niet
Oh ik moet beter lezen ..beste verdedigers ipv beste rechtsbacks
Gaat Yuki vertrekken is de vraag.. ? Hij heeft zelf aangegeven klaar te zijn voor een nieuw avontuur , de Premier League is zijn droom maar andere topcompetities sluit hij niet uit. Hij voelt zich happy bij AZ dus hij ruilt AZ niet zomaar in.

Kasius heeft bij mij nog niet overtuigt , aanvallend prima verdedigend nog niet sterk genoeg.
Tuurlijk gaat hij nu een stap maken, heeft nog 1 jaar contract en gaat dit zeker niet verlengen, omdat hij elders 3-4x meer kan verdienen. Als AZ hem niet laat gaan deze zomer loop je zo 10-12 miljoen mis dus dat zie ik ze uiteraard niet doen.