screenshot-20240928-003951-x

Excelsior Rotterdam

Jong AZ buigt het hoofd op bezoek bij de koploper ondanks vliegende start

Van de redactie

Jong AZ is vanavond met lege handen teruggekeerd uit Rotterdam. De ploeg van Leeroy Echteld kende een vliegende start, maar had uiteindelijk geen antwoord op de aanvalsdrang van Excelsior (4-2).

Al na zes minuten lag de bal in het Kralingse net. Kees Smit verraste de Exceslior-doelman met een schot in de korte hoek. Diezelfde Smit bracht even later Ro-Zangelo Daal in stelling, de jonge buitenspeler ging zuinig met die kans om. Na 11 minuten voetballen stonden de Alkmaarse talenten hierdoor al op een 2-0 voorsprong.

Jammer genoeg voor Jong AZ heeft Excelsior de opvolger van Troy Parrott al in huis. De 20-jarige Efosa Omorowa is de nieuwe sensatie op Woudestein, de Zweedse spits loopt 1 op 1 in de competitie (7 wedstrijden, 7 goals) en wist ook AZ-goalie Deen te verschalken na 19 minuten veoetballen.

In de tweede helft zette Excelsior een tandje bij, waardoor het uiteindelijk wegliep bij Jong AZ (4-2). De Alkmaarse talenten staan wel nog altijd op een keurige 8ste plek. Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer vier: FC Eindhoven.