Primeur
Ryan

Ed van de Pol | ANP

Ryan lijkt AZ de rug toe te keren en wil vertrekken uit Alkmaar

Van de redactie

De kans dat AZ en Mathew Ryan langer met elkaar doorgaan lijkt nihil. De Australiër heeft zijn zinnen gezet op een transfer en gaat zodoende niet in op de contractaanbieding die AZ hem deed. 

Ryan kwam in de winter van 2023 over van FC Kopenhagen en was sindsdien de onbetwiste eerste doelman. Lange tijd leek het erop dat de goalie AZ transfervrij ging verlaten, totdat op de laatste speeldag bekend werd dat de club hem een aanbieding had gedaan om zijn contract met een jaar te verlengen. Ryan lijkt niet gecharmeerd van dit aanbod en zal zijn heil elders beproeven. 

Geen nieuwe keeper
De kans dat Max Huiberts de transfermarkt op gaat om een vervanger aan te trekken, is zo goed als nul. Ondanks de interesse in Etienne Vaessen lijkt het erop dat jeugdexponent Rome-Jayden Owusu-Oduro het vertrouwen onder de lat krijgt komend seizoen. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ben toch verrast. In deze fase van zijn carrière wilt Ryan toch gewoon de onbetwiste nummer 1 zijn bij een club. Nu neemt hij toch het risico bij een andere club weer op de bank te belanden. Kon AZ financieel niet aan zijn eisen voldoen of kon AZ niet garanderen dat Ryan het hele seizoen de eerste keeper zou zijn? Al met al vind ik het erg jammer. Owusu-Oduro heeft mij afgelopen jaar niet overtuigd klaar te zijn als opvolger van Ryan.
Ik zie in de onderstaande reacties veel van dezelfde strekking…..
Alleen Max Huiberts met zijn keeperstrainer vAart schakelen weer te laat.
Ik wil ook nooit meer van hem horen dat we top3 gaan aanvallen.

Misschien heeft Olij wel zin om Europees zijn talenten te laten zien……
Mag Rome in tegengestelde richting in verhuur het bij Sparta laten zien.
Win win situatie.
Op zich geen onbegrijpelijke keuze om Rome te laten keepen, MAAR..... Je moet er komend seizoen van het begin tot het eind staan en je hebt geen ruimte voor prestatieschommelingen. Een jonge keeper basisspeler maken is en blijft een gok die je eigenlijk niet moet willen nemen als aanjager van de traditionele top 3. Aan de andere kant is Vaessen naar mijn mening ook niet een keeper waar je in de Europa league ver gaat komen
Logisch als Max wacht tot einde van het seizoen. Deze man gaf ervaring passie en leiderschap iets wat komend seizoen van onschatbare waarde wordt. Prestaties dit seizoen waren voldoende, niet hoogwaardig maar meer dan genoeg.
Beleidsbepalers van AZ hebben weer steken laten vallen.
Heel goed het is tijd voor Owusu-Oduro en anders heb je Hobie Verhulst ,Sem Westerveld achter de hand.
Goalie of nightmares wordt het dan.

Owuso-Oduro moet nog groeien, Westerveld is net een eeuw geblesseerd geweest en Verhulst heeft het niveau niet.
Nou zo zet AZ zichzelf wel weer lekker voorschut. Op de laatste dag Ryan toch nog een verlenging aanbieden, terwijl je Rome al een basisplaats had beloofd is een klap in het gezicht van Rome. En deze aanbieding wordt dan ook nog afgewezen.... Je moet nu wel met Rome het seizoen in, groot talent is het zeker maar kan hij het al aan?

Max waar blijft die topclub mentaliteit?
Het is wel een tweespalt voor AZ. Met Owusu, Westerveld en Kuijsten staan er zeer talentvolle keepers te trappelen. Een ervaren keeper voor lange tijd vastleggen drijft deze jongens naar de uitgang. Misschien is het een idee om Vaessen of Van Gassel als ervaren kracht.

In het wat verre verleden hadden ook Van der Sar, Casillas, Neuer en De Vlieger op zeer jonge leeftijd een basisplaats.
Die van Gassel is echt een van de slechtste keepers van de eredivisie. Waarom lees ik die naam zo vaak.
Mee een Marcaza, enorm overschatte keeper
Dit is ontzettend dom. Met Rome Europa in is gewoon een te grote gok. Een goede keeper is zo ontzettend belangrijk! Wordt nog te vaak onderschat (zie Bizot wie gewoon een echte puntenpakker was).
Van mij mag Nick van Aart per direct vertrekken, geen keeper wordt beter onder zijn verantwoordelijkheid.
Sorry maar dit laat wel weer zien dat AZ op sommige fronten nog een kleine club is. Heb het gevoel dat alleen de manager zich moet verantwoorden. Huiberts is een goede verkoper, maar laat wel heel veel steekjes vallen qua aankopen, beleid en vooruit denken. Sinds zijn aanstelling hebben wij steevast als een van de laatste clubs onze selecties op orde. Is het voor 90 procent buitenkansjes en B/C materiaal. Is het niet in de lijn van AZ dat we continue evalueren en verbeteren. hoe kan het dat Huiberts dit nooit hoeft te doen.

wat betreft Rome. Goed dat hij eerste keeper wordt i guess. Dit zal wel 100 procent met veel puntenverlies gaan. Dus 4e plek wordt nog moeilijk. Persoonlijk heeft rome dit hele jaar nog niet laten zien waarom hij eerste keeper zou moeten worden "Zonder concurrentie". weer op onze bek gaan.
Ik heb Owusu het afgelopen seizoen meerdere keren in actie gezien en vond het bepaald niet overtuigend. Meerdere verkeerde inspeelballen en bij schoten van dichtbij duikt hij in elkaar alsof hij bang is. Het is een groot talent en ik zou hem eerst een jaar uitlenen op eredivisieniveau en nog even verder gaan met een ervaren keeper onder de lat.
Blunder nummer zoveel van Huiberts. Is die man nog wel geschikt?
Blunder vind ik een voorbarig woord in deze, wie weet keept Rome-Jayden de sterren van de hemel. Ik wacht het eerst af voor ik oordeel.
Dat is toch geen beleid? "wie weet".
In een topsportomgeving moet je dingen afdwingen met sportieve prestaties. Zeker op een cruciale positie als doelman. Belachelijk om daar mee te gaan zitten gokken. We gunnen het Owusu allemaal, maar zijn prestaties verantwoorden op geen enkele manier dat hij nu eerste keeper wordt. Dat vond AZ zelf blijkbaar ook, want Ryan kreeg alsnog aan aanbieding...
Het feit dat je het een blunder noemt geeft aan dat je zeker weet dat Rome het niet goed gaat doen. Daarom is blunder te voorbarig.
Het is een blunder dat AZ pas op de laatste dag een aanbieding doet aan Ryan. De conclusie die je moest trekken over de prestaties van Ryan en Rome kon je al maanden eerder doen. Daarin is werkelijk niets verandert, ook was AZ al weken zeker van Europees voetbal.
Dat heeft toch niks met beleid te maken? Dat is op voorhand wel een hele grote gok.
Wie de laatste partijen van Rome heeft gezien weet dat hij gewoon nog wat tijd nodig heeft. Daar is niets mis mee, een doelman kan op zijn 25e nog een 'talent' zijn. Kijk naar wanneer Olij en Noppert zijn doorgebroken bijvoorbeeld.