Mees de wit

Ed van de Pol | ANP

Felle concurrentiestrijd lonkt op linksback-positie - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt er aan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een - nieuwe - leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze keer: de linker centrale verdediger.

David Møller Wolfe

Tot vlak voor het einde van het seizoen was Møller Wolfe de onbetwiste linksback. De Noor speelde liefst 45 wedstrijden, maar volledig overtuigen deed hij niet. De wilskracht en het doorzettingsvermogen zijn er, maar af en toe ontbreekt het nog aan technisch vernuft, inzicht en verdedigende overtuigingskracht. Vandaar dat Maarten Martens er aan het einde van het seizoen voor koos om de 22-jarige back te passeren. 

Mees de Wit

De Wit kent voorlopig een vrij anoniem bestaan bij AZ. De verdediger kwam twee zomers geleden over van PEC. Met een paar uitzonderingen daargelaten, was De Wit vooral terug te vinden op de bank of tribune. Zodoende leek het erop dat de 26-jarige back deze zomer uit zou gaan kijken naar een nieuwe club. Inmiddels lijkt het er echter op dat dat niet meer nodig is. De Wit veroverde een basisplaats en lijkt zo te mogen concurreren met Møller Wolfe komend seizoen. 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Voor wie kies jij als basisspeler?

Møller Wolfe

De Wit

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Wat mij betreft zijn ze beide niet van het gewenste niveau.
Afscheid nemen van iig Möller Wolfe en hard op zoek naar een betere lijkt mij de beste oplossing. Hij werkt hard, maar technisch en verdedigend komt hij tekort. Ook het gebrek aan inzicht en een merkwaardige motoriek is ondermaats.
Mees is onze blanke Ramadan-strijder op links. Meer Mees graag.
Langedijk is onze sarcasme-strijder op AZalerts meer Langedijk graag.
Mees de Wit mag van mij wel starten links op het middenveld.
Als van een vleugelVERDEDIGER de aanvallende capaciteiten het sterkst zijn, dan is er m.i. iets mis. Helaas geldt dit zowel voor de huidige rechtsbacks als de linksbacks. Zij zijn verdedigend te kwetsbaar. Op beide plaatsen dus doorselecteren.
Ze dekken alletwee vaak even te ruim en halen de voorzetten van de tegenpartij er vaak niet uit. Een beetje tegenstander mag vanaf hun rechterkant altijd voorzetten. In de combinatie zijn beide vrij goed, maar voor de goal zijn ze dik onvoldoende. MW heeft geregeld een kans voor open doel gehad, die werd verprutst.
Møller Wolfe is een sympathieke knul, maar is niet goed genoeg. Ook niet in potentie. Dat is vaak kryptonite voor AZ, die zijn niet in staat om harde beslissingen te nemen maar houden eeuwige hoop tot ze na 5 jaar en veel te veel minuten roemloos transfervrij vertrekken en in de vergetelheid verdwijnen.
De Wit is wel oké, maar AZ supporters zijn top linksbacks gewend en dat is de Wit niet.
Ik zie Mees de Wit wel links op het middenveld
Ik vind beide spelers aan elkaar gewaagd dus ze kunnen elkaar scherp houden. Naar mijn idee hoef je niet de transfermarkt op voor een nieuwe linksback.
Wat mij betreft beide niet goed genoeg. Wolfe misschien in de toekomst nog wel maar De Wit is echt niet het niveau waar we naar moeten streven als eerste back.