screenshot-20240703-142912-x

OnsOranje

Stelling van de Week: 'Liever Oranje Europees kampioen, dan AZ landskampioen'

Van de redactie

Na de eclantante overwinning op Roemenië van gisteravond groeit de hoop op een tweede EK-titel in het land. Waar niemand ook maar een stuiver durfde te geven voor de kansen van Oranje na de ploeterwedstrijd tegen de Oostenrijkers, daar is nu niemand bang voor Turkije, Zwitserland of Engeland. 

En laten we wel wezen, 1988 is alweer even geleden. Veel langer geleden dan de laatste keer dat zilverwerk in Alkmaar neerstreek in ieder geval. Zijn we dan ook meer toe aan Oranje gekleurde straten dan aan een speech van Maarten Martens op het stadionbordes? 

Dat en meer zal blijken uit de Stelling van deze Week: 'Liever Oranje Europees kampioen, dan AZ landskampioen'

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
uhhww nee. Az landskampioen natuurlijk. Dit is een AZ forum heren (en dames)
Eerlijk gezegd weinig voorkeur. Beide zijn reden voor een feest in Alkmaar.
AZ landskampioen, met dit Oranje heb ik niet zoveel. Het gevoel is een beetje weg.
Az landskampioen 100%. Nederland wint het ek vast wel een keer in de komende 15 jaar en bij az is dat maar de vraag
Ik heb gelukkig al twee kampioenschappen meegemaakt maar een derde zou ik liever hebben dan succes voor Oranje.
Een finaleplek zou wel mooi zijn natuurlijk en dat is met een beetje geluk best mogelijk.
Je hierover uitspreken is eigenlijk weinig zinvol daar beide zaken tamelijk onrealistisch zijn.
AZ kampioen heeft wel mijn voorkeur
Heren, dit kan echt niet. Graag geen quasi interessante stellingen lanceren. Oranje is voor Clowns, AZ is voor de liefhebbers. AZ AZ AZ!
AZ liever. Als echte AZfan wil je natuurlijk dat ze kampioen worden. Als het Nederlands elftal dat doet is het natuurlijk prachtig, maar niet zo mooi als dat je favoriete club landskampioen wordt
Europa staat voor verbroedering. Voor culturen die samen komen. Daar sta ik ook voor. Daarom ben ik nu ook zo blij dat Frans Timmermans nu onderdeel is van mijn Groenlinks-PvdA. Het EK is een beter podium voor het samenbrengen van de maatschappij dan de Eredivisie. Dus doe mij maar Europees Kampioen.
Aldus Langedijk, het achterland waar men hardcore christen of PVVer is. 😱
Eerlijk gezegd voel ik meer sympathie voor andere overtuigingen. Niet voor niets identificeer ik mij meer met broeders Mees en Bruno. Maar ik heb wel wat buren die in jouw categorisatie vallen. Zij mogen er ook zijn, net als ieder ander. De smeltkroes der culturen in Nederland is een feestje waarbij iedereen is uitgenodigd.
Op een ander AZ forum is er een 'Langedijk' die hier lijnrecht tegen over staat. Eerst vermoedde ik dat het dezelfde personen waren, vanwege hun voorliefde voor Dani. Maar nu blijkt het wel het tegendeel hahaha.
Politiek Europa staat voor eenheidsworst. Voor een Europees Team ipv de verschillende en prachtige individuele landen en culturen zoals we tijdens een EK mogen ervaren.
Prima, toch? Ik waardeer alle worst. Ook hierin discrimineer ik niet. Als je zoals ik een tijdje achter slot en grendel hebt gezeten, leer je dat waarderen.
Belachelijke stelling voor een een site die bedoeld is voor AZ-fans.
Ik ben het er mee eens dat de stelling vrij scherp is, maar belachelijk is deze zeker niet. Zo is er een groep AZ-supporters (of misschien beter gezegd AZ-sympathisanten) die meer met Oranje meeleeft dan met AZ.

Natuurlijk zul je fans die Oranje boven AZ plaatsen niet snel op een supporterswebsite terugvinden. Een alternatieve stelling was bijvoorbeeld: 'Liever Europees kampioen met Oranje, dan een top drie klassering met AZ'
Niet eens met deze reactie. AZ boven alles!
Hmm op een supporters site vind ik deze stelling eigenlijk ronduit belachelijk. Had hem op zijn minst op de omgekeerde manier geformuleerd.
We proberen de stellingen zo prikkelend mogelijk te maken, dat verklaart waarom we de stelling op deze manier geformuleerd hebben. Maar ik begrijp je kritiek. De perfecte stelling is er een waar de voors en tegens gelijk in aantal zijn, dat is hier niet het geval.

Het is verder natuurlijk geen stellingname, de manier van formuleren zegt bij de Stelling van de Week nooit iets over de mening van het platform.
Als je liever oranje kampioen hebt dan AZ, ken je echt je seizoenkaart inleveren. Begrijp me niet verkeerd, ik zou onwijs graag willen dat Oranje Europees kampioen wordt. Maar ik zou zelfs nog liever hebben dat AZ de beker wint.
De reacties zijn vrij duidelijk, maar welk AZ-succes zouden we dan wel gelijkstellen aan een EK-titel met Oranje? De beker? Champions League-voetbal? Top drie klassering?
Periode kampioenschap van Jong AZ zou ik nog wel willen inruilen voor een Europese titel van Nederland
AZ-succes staat bij mij altijd boven oranje-succes. Ik vind het moeilijk binden met een groep spelers die om de paar maanden er anders uitziet, met een coach die vriendjespolitiek bedrijft.
Dat kan ik helemaal begrijpen, ligt dat dan specifiek aan het huidige Nederlands elftal of had je datzelfde gevoel ook bij voorgaande elftallen (bijvoorbeeld 2010)?
Vroeger (lees:10 jaar terug) was er voor mij gevoel meer binding, nog steeds niet genoeg om AZ-succes in te ruilen, maar toen kon ik nog opkijken naar spelers als van Persie, Robben, van Nistelrooij. Hen het idee dat het nu alleen maar omhooggevallen diva's zijn. Maar dat kan ook met mijn leeftijd te maken hebben (32), dat ik een zure oude man word :). Ik ben AZ fan omdat ik met mn pa naar het stadion ging en sinds dien elk jaar bijna elke thuiswedstrijd heen ga. Ik ben voor Oranje omdat ik in Nederland geboren ben. Het is niet hetzelfde
32 oud? Pffff. 50 is nog niet oud.🥳
Liever AZ landskampioen natuurlijk!!
Uiteraard liever AZ weer kampioen!
Moeilijk, objectief gezien gaat een eindtoernooi altijd voor een landskampioenschap. Maar ik vind eigenlijk dat AZ het landskampioen meer verdient en er ook meer aan toe is dan Oranje het EK.

Als het om het WK zou gaan zouden er geen twijfels zijn, wereldbeker is het hoogst haalbare
Objectief? Als AZ supporter ben je natuurlijk niet objectief. Oranje eruit tegen de Turken en AZ komend seizoen derde teken ik al voor!