Meerdink

Ed van de Pol | ANP

Wie gaat Pavlidis opvolgen? - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de spitsen. 

Vangelis Pavlidis
AZ gaat deze zomer afscheid nemen van Pavlidis. De Griekse topschutter vertrekt naar Benfica en laat in Alkmaar grote schoenen achter om te vullen. Pavlidis ontwikkelde zich in drie seizoenen bij AZ tot de kapstok van het elftal. In zijn slotseizoen was hij niet alleen dodelijk effectief, maar ook voetballend zeer belangrijk. Hij zakte vaak uit, combineerde erop los en verdedigde mee. Al met al gaat AZ een sterkhouder verliezen. Een vervanger vinden wordt een flinke klus. 

Mexx Meerdink
De opvolger van Pavlidis staat in de vorm van Mexx Meerdink al jaren klaar in Alkmaar. Althans, dat is jarenlang het plan geweest. Inmiddels zijn er ook bedenkingen bij 'plan Meerdink'. De spits werd verhuurd aan Vitesse en speelde ook geregeld bij AZ in het eerste, maar kwam in bijna 800 minuten op het hoogste niveau geen enkele keer tot scoren. Bovendien is de spits blessuregevoelig. Kortom, misschien is het niet verstandig om Meerdink - nu al - het vertrouwen te geven. Is wellicht een nieuwe verhuurperiode beter?

Lequincio Zeefuik
Zeefuik kwam afgelopen winter voor een half miljoen over van Volendam. De spits beschikt over specifieke kwaliteiten en kan zeker van waarde gaan zijn voor AZ. Met zijn snelheid en fysiek kan Zeefuik uitgroeien tot een vaste kracht voor de ploeg. Maar voor het zover is, moet de 19-jarige spits meer vlieguren maken. Eventueel kan hij komend seizoen gaan concurreren om een plek in de basis. Dat hangt ook af van de nieuwe spits die wordt aangetrokken. 

Aankoop
Dat er een nieuwe spits aangetrokken gaat worden, is zo goed als zeker. Sam Lammers (Rangers FC) en Troy Parrott (Tottenham Hotspur) werden al aan de Alkmaarders gelinkt, maar voorlopig lijkt het er niet op dat Huiberts doorpakt voor één van hen. Wie Huiberts wel uit de hoge hoed tovert, is dus nog even afwachten. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Zal wel Lammers worden. Wie anders?! Ervaring, bewezen en betaalbaar. Drie talenten, van den Ban ook, er achter. Europa League waardig.
Ik betwijfel of Meerdink en Zeefuik al klaar zijn om eerste spits te worden, maar talentvol zijn ze allebei natuurlijk wel. Daarom is het wellicht zonde om een dure nieuwe spits te halen. Ajax is, meen ik, ook opzoek naar een nieuwe spits. Dat zal de kansen van Rijkhoff niet doen toenemen. Misschien dat we hem een jaar kunnen huren om het gat wat Pavlidis nu achterlaat te overbruggen zonder dat het veel geld moet kosten.
Max doet er verstandig aan een iets oudere geslepen spits te kopen, a la Sierhuis
Ik hoop op Mexx. Als ik die jongen hoor spreken, voel ik altijd een soort nationale trots. Zo jong en nu al uitstekend laten zien hoe je een brug slaat tussen verschillende culturen. Daar kunnen we allemaal van leren.
Dat Meerdink daar niet heeft gescoord ligt niet alleen aan hem natuurlijk. Het leek mij al direct niet verstandig om in een zinkend schip te stappen. Als hij nou eens komend jaar (zoveel mogelijk) blessurevrij doorkomt. Het jaar dat hij zo af en toe mocht invallen deed het het erg goed. Toch ben ik van mening dat we voor Lammers moeten gaan, Meerdink moeten verhuren en Zeefuik erachter houden, omdat het een ander soort spits is (Balvast tegenover pure afmaker Lammers)
Meerdink heeft ook vorig jaar weinig bij AZ laten zien. & ook bij Jong AZ heeft hij heel weinig laten zien. van zijn goals waren de helft Penalty's hij heeft zeker Potentie maar hij heeft nog niets laten zien. een Penalty goed inschieten is niet gelijk de wereld. in 67 wedstrijden 14x scoren en maar 6 assist's afleveren is nou niet hoogstaand.
Jou hoef ik in ieder geval niet serieus meer te nemen. Blijkbaar heeft Mexx je wat aangedaan.
want? wat zijn de Prestaties van Mexx die noemenswaardig zijn? de Youth League winnen is niet echt noemenswaardig op volwassen Niveau. en omdat ik de feiten er bij pak ben ik niet meer serieus te nemen?