240519163642-ep10132

Ed van de Pol - ANP

Stelling van de Week: Ik ben tevreden over het afgelopen seizoen

Van de redactie

Het seizoen is aflgelopen: AZ werd 4de in de Eredivisie, haalde de kwartfinale van de KNVB Beker en werd derde in de groepsfase van de Conference League. In de laatste podcast van het seizoen bespreken we dit hectische seizoen waarin onder andere een trainerswissel plaatsvond. Daarnaast leverde AZ de gedeeltelijk topscorer van de Eredivisie. Na een wisselvallig seizoen luidt de Stelling van de Week dan ook: ‘Ik ben tevreden over het afgelopen seizoen’

Plaats een reactie in de comments! De antwoorden worden meegenomen in de podcast van deze week! 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Niet tevreden. Dat de 4e plaats goed genoeg zou zijn is scorebordjournalistiek. We hebben te vaak naar een draak van een wedstrijd zitten kijken. Voetbal hoort vermaak te zijn, dat heeft er dit jaar geheel aan ontbroken.
Niet tevreden. Dat de 4e plaats goed genoeg zou zijn is scorebordjournalistiek. We hebben te vaak naar een draak van een wedstrijd zitten kijken. Voetbal hoort vermaak te zijn, dat heeft er dit jaar geheel aan ontbroken.
Nee, niet mee eens. Voorafgaand aan het seizoen was duidelijk dat dit een heel belangrijk jaar zou worden met de plaatsing voor de Champions League als nummer 3. Met het snel wegvallen van ajax werd plek 3 een heel realistisch doel en hadden ze Twente voor moeten blijven. Dat is niet gelukt dus niet geslaagd.

In de Conference League een vergelijkbare situatie; AZ vocht met Legia om de tweede plek. Wederom niet gelukt. Vooral de manier waarop beide doelstellingen weggegeven zijn is teleurstellend. Geen enkele kans weten te creëren in de 'do or die' wedstrijd in Warschau, wedstrijden die niet om aan te zien waren en teveel 'incidenten' met onnodig puntverlies.

In de beker moet je een beetje geluk hebben met de loting en dit had AZ niet. Ondanks dat waren ook die wedstrijden niet om aan te gluren en draagt dat zeker bij aan het ontevreden gevoel.
Niet mee eens. Je wordt vierde, puur omdat er geen echte concurrentie is voor plaats vier. Alles dat onder AZ is geëindigd heeft of een veel lager budget dan wij, of heeft een rampseizoen.

Je speelt pas een goed seizoen wanneer de concurrentie in topvorm is of wanneer je eigen team boven eigen kunnen speelt. Zoals een FC Twente, dat met vrij magere spelers toch mooi kan voetballen,
Een vervelend seizoen vond ik het. Een heel sterke start en daarna zijn we weer weg gezakt. Het gene wat mij het meeste heeft gestoord is dat we (eigenlijk al sinds vorig seizoen) echt onze positie in de top 4 aan het metselen waren. Maar in geen van de beslissingen die zijn gemaakt sprak echte ambitie uit. Bijvoorbeeld de uitgaven voor in het stadion, voor de fans maar vooral de transfers.

Dat net niet mentaliteit lijkt ook al eeuwig voelbaar binnen AZ en de DNA. Het is niet erg als we verliezen want als we 4e worden is het goed genoeg en voldoen we aan de doelstelling. Dus ik zou graag willen zien dat er wat ervaring gehaald wordt voor met ons geweldige jeugd. Dat verzacht de klappen van de afgelopen twee seizoenen gelukkig. Dus jeugd inpassen maar niet te geforceerd! ze moeten wel meer potentie hebben of beter moeten zijn dan de concurrentie. SP, RB en LVA hebben we wat ervaring nodig. En meer jongens verhuren zoals Poku, westerveld, maxim dekker en van brederode.
Ik vond het niet best
En ik hoop op versterking voor volgend seizoen
Nee, dit seizoen verdiend een dikke onvoldoende!
AZ had minimaal op plek 3 moeten eindigen voor CL voetbal.
Nee, vreselijk seizoen eigenlijk. Alleen een helft tegen Feyenoord en een helft tegen Twente was goed. Rest was het matig. Komt denk ik dat het achteruit voetballen er echt ingesleten is door Jansen. Clasie komt iedere keer weer achter z’n eigen verdediging de bal halen waardoor er geen enkele verrassing in dit spel zat. Makkelijk te verdediger door de tegenstanders en helemaal als zij wat hoger druk zetten op AZ.


Hoop volgend jaar op een beter seizoen met meer jeugdspelers. Liever verliezen met de jeugdspelers dan met aangekochte mogelijke talenten. Ik hoop dat Martens dat voor elkaar krijgt en weer aanvallend voetbal wil spelen.
Nee. Uiteindelijk zijn we nog 4e geworden (mede doordat de rest nóg slechter was) maar als je kijkt naar het aantal punten wat we laten liggen hebben tegen de 'kleintjes', hadden we met gemak 3e gestaan en zelfs met feyenoord kunnen meedoen:
AZ-Heracles
Excelsior-AZ
Utrecht-AZ (utrecht stond op dat moment 14e)
AZ-PEC
Heerenveen-AZ
Almere-AZ
Heracles-AZ
Je vergeet AZ - NEC nog die hadden ze ook moeten winnen
Inderdaad, die past er ook nog tussen.
Met veelal slecht spel en enorme blamages hou ik er geen goed gevoel aan over. We waren ook kansloos tegen Feyenoord en PSV. Vooral het gebrek aan perspectief baart mij zorgen. AZ wordt qua organisatie geweldig geleid, maar alles hangt nu af van de scouting. AZ heeft wel vaker bewezen dat ze het vertrek van sterkhouders kunnen opvangen, maar ik zie hierin wel een dalende lijn. Wat was er dit seizoen gebeurd als we Pavlidis niet hadden? Met spelers als Sadiq en Mihailovic ga je de stap niet maken. De enige uitzondering van de laatste transferperiodes is Belic. AZ moet slim inkopen nu er veel ervaring en kwaliteit vertrekt. Mijn tips: Sam Lammers, Thomas Ouwejan, Sahraoui en Phillip Sandler.
Sandler is te blessuregevoelig. Kan inderdaad meevallen maar ook een nieuwe Van Heusden zijn.
Ik denk dat we dat risico wel kunnen nemen, we hebben goede reserves als back-up.
Matig seizoen, met als low-lights toch wel:
-optreden in Conference League, uit tegen Zrinjski, thuis tegen Villa en uit tegen Legia,
-weggespeeld worden in thuiswedstrijd tegen PSV (na 16min. 0-3)
-matige optreden in de beker
-5-0 uit onderuit tegen laagvlieger Heracles
"High-lights":
-2x gewonnen van Ajax
-thuis winnen van Twente
Het is te wisselvallig en er zit te weinig pit in de selectie, teveel aardige jongens.
Graag meer types Belic en Clasie.
Nee al met al een ronduit teleurstellend seizoen. Slecht voetbal en hoewel het behalen van EL op zich een prima prijs is, was er dit seizoen natuurlijk veel meer te halen. Er is slecht ingekocht en de club lijkt vast te zitten in haar eigen bubbel met het continu doorschuiven van trainers, scouts etc. Het veel te lang blijven aanmodderen met Pascal Jansen en ook nu weer voor een onervaren trainer kiezen. AZ werd dit jaar gered door een geweldige spits en had anders Play offs moeten spelen voor Europees voetbal. De lat zal fors omhoog moeten indien je de komende jaren een plek in de top vier van NL wil continueren. Zeker met de terugkeer van Twente en als Ajax ook weer mee gaat doen. Er staat afgezien van Pavlidis momenteel nauwelijks waarde meer op het veld. Ook de Europese campagne was dit jaar ronduit slecht. Tegen hele, hele matige tegenstanders kwam AZ meermaals in grote problemen en werd er ronduit slecht gevoetbald. Wedstrijden tegen Brann, Mostar, Legia, Zrinjski waren zonder uitzondering niet om aan te zien. Nee, al met al een heel matig seizoen.
Van te voren van het seizoen denk je tevreden te zijn met een vierde plek. Echter door het seizoensverloop had er meer ingezeten. Ondanks dat hebben spelers als Van Bommel en Goes zich flink kunnen ontwikkelen wat ik positief vind, ook met de topscorer in huis mogen we tevreden over zijn.
In de competitie hadden we 3e moeten worden maar 4e plek ben ik ook blij mee. Vooral de wedstrijd tegen Herecles Almelo 5-0 staat op mn netvlies.

Europees hebben we gefaald tegen Zrinjski … waar je een 0-3 voorsprong weggeeft.


De beker tegen Feyenoord kan je verliezen..
Nee dramatisch 3 de had je dit seizoen moet worden voor cl en beker drama en confrence leauge nog dramatischer
Niet mee eens t.a.v. afgelopen seizoen en ook de 2 seizoenen daar voor. Ik mis intensiteit en de absolute wil om persoonlijke duels te winnen. Het gebeurt te veel dat we het initiatief aan de tegenstander laten. Dat we 4e worden en Europees voetbal halen dat kan ik ook op teletekst lezen. Ik kom naar het stadion om leuk voetbal te zien. Dat zie ik te weinig.
Dat AZ uiteindelijk 4e is geworden maakt dit seizoen een voldoende. Maar als Ajax zo ver weg valt uit de top 3 en je lang gedeeld eerste en tweede staat mag je het nooit meer zo weg geven en moet AZ minimaal derde worden voor een goed seizoen.

Ben ook niet tevreden met het spel wat onder Jansen gespeeld werd en de zomer aankopen van Huiberts. Aankomend seizoen verwacht ik verbetering in de aankopen, het vertoonde spel, en de eindrangschikking. Ook in Europa moet AZ een stuk beter voor de dag komen.

Al met al een 5.5 / 10
Op voetbal gebied niet tevreden. Weinig mooie wedstrijden, beker vroeg uitgeschakeld, Europa slecht (behalve Villa uit). Een slechte transferzomer vorig jaar heeft daar tot geleid. Huiberts moet dat nu wel anders gaan doen want 2 jaar op rij slecht scoren kan niet als technisch directeur

Wel tevreden over het krachtig optreden van het bestuur met het ontslaan van Jansen. Doof zijn voor de meningen van de buitenwereld past bij AZ. Daarnaast met Zeeman een goede opvolger gevonden waar we weer jaren mee vooruit kunnen. Als je de 3 podcastafleveringen ‘met open vizier’ (van Alex Pastoor) met Zeeman luistert krijg ik er wel vertrouwen in dat hij de hele club naar een hoger niveau kan tillen.

Wel fijn dat we eens een goede voorbereiding kunnen draaien en hopen een mooie loting qua EL tegenstanders. Tottenham of Roma uit zou leuk zijn. Dan Man U thuis.
Niet geheel, maar wel ontevreden over het vertoonde spel in de tijd dat Pascal Jansen nog verantwoordelijk was. Ook storend was het dat sommige wedstrijden niet het gras werd opgevreten, ik krijg wel eens de indruk dat de motivatie een stuk lager aanwezig is tegen bij wijze van spreken de nummer 12 t/m 18.
Stelling: ‘Ik ben tevreden over het afgelopen seizoen…….Ja / NEE.
NEE, de start was redelijk, punten werden gepakt, maar steeds verder in het seizoen was het voetbal niet om aan te gluren. Breien en impuls controle van Janssen is niet waarvoor je naar het stadion kom.
Nieuwe trainer Martens heeft de tweede helft van het seizoen het enigszins kunnen keren, maar overtuigend was het niet. Het is allemaal veel te braaf, zonder passie en strijd, met als grootste domper Heracles uit en Utrecht thuis.
Pavlides redt het seizoen!!
Max Huiberts mag aan het werk…. Goeie vervangers zoeken voor pavlides, Dani, BMI Sugi, en waarschijnlijk Ryan en Bazoer….. met alleen jeugd ga je het niet redden, dan raak je top5 uit het zicht.

JA, omdat we met huidige visie en beleid AZ , als provincieclubje uitermate tevreden mogen zijn met plaatsing groepsfase Europa Leaque !
Directie moet stoppen met roepen dat we we de top drie gaan aanvallen…..als je dat wil moet je de visie aanpassen, en je scouting beter laten functioneren.
Absoluut oneens!

1. Als je met AZ 4e wordt dan eindig je op de plek waar je als club hoort. Niet over maar ook niet onder gepresteerd. Echter, met zo'n slecht Ajax als dit jaar had je dus 1 plek moeten opschuiven en 3e moeten worden.

2. Omdat de 3e plek dit jaar zo belangrijk was, had ik verwacht dat er vanuit de leiding meer nadruk werd gelegd op het belang van de 3e plek. Lees aankopen en een groter besef binnen de hele club dat de 3e plek heilig was.

3. Europees hebben we onze doelstelling niet gehaald, sterker nog we hebben onszelf voorschut gezet.

4. In de beker zijn we met heel veel geluk ver gekomen, maar het zag er niet uit en blamages werden steeds maar net voorkomen.

5. Veel en veel te weinig gezien van de Youth League generatie, op Goes na heeft niemand regelmatig speeltijd gehad dit seizoen.
Nee, het niveau gaat al jaren als een jojo van gemiddeld naar bovengemiddeld. De rituele leegloop na elk 2e jaar, is het jaar erop weer gemiddeld door het kwijtraken van steunpilaren. De spelers die ervoor in de plaats komen hebben dan zeker nog een jaar nodig om op niveau te komen (v. Bommel, Sadiq, Wolfe etc.). Er mist daardoor jaar in jaar uit constante kwaliteit in de selectie en daarom groei je niet constant door als club.
Nee veel punten laten liggen die ons boven twente hadden kunnen plaatsen maar we hebben wel blij dat we weer europa league spelen
Ontevreden, onnodige punten laten liggen maargoed volgend seizoen beter he
Eens, ik denk dat als je top 4 eindigt je goed seizoen hebt. We hadden 3de kunnen worden, maar volgende seizoen vrees ik dat we blij mogen zijn als we 5de worden als zie wat er weggaat. Europees hadden de pech met een zware loting en de slechte wedstrijd van az ooit precies toen. Dit jaar moeten hopen dat we door gaan naar de knock out fase.
Ontevreden, als je 1 seizoen derde moet eindigen is het dit seizoen. Horen we in de CL nee, maar had het prachtig geweest ja.
Niet tevreden. Veel te veel kwaliteit verkocht en alleen talenten ervoor terug. Als je dat elk jaar doet blijf je vierde of vijfde. Zo ga je nooit meedoen om het kampioenschap.
Naast de plek op de ranglijst ben ik toch wel heel ontevreden over het vertoonde spel. Volgens mij zijn de leuke wedstrijden met goed voetbal op één hand te tellen. Pavlidis verbloemde een hoop met zijn goals.
Veel te wisselvallig. Zo'n Heracles uit bv was volstrekt onnodig en derhalve onacceptabel. Tevreden zijn omdat we 4e zijn is scorebord journalistiek.
Oneens met de stelling. De ploeg was niet sterk genoeg. Ik denk dat dit te maken heeft met de diversiteitsbalans en saamhorigheid. Zo miste je dit jaar lange tijd onze leider BMI en was er het vertrek van Hatzidiakos. Dit soort spelers zijn de lijm die een elftal bij elkaar houdt. Daarom zie ik Max graag doorselecteren op spelers die goed zijn voor de sfeer in de kleedkamer.
Totaal mee oneens. Ik hoor jullie in podcast wat kritischer zijn dan het NHD, maar toch wordt er vooral omheen geluld. AZ IS de 4e club van Nederland. Die plek heeft de club na jaren goede resultaten wel veroverd en ook qua begroting is dat nog altijd wel zo. AZ begint dus gewoon op plek 4 en plek 4 is dan ook de doelstelling. De ambitie van AZ is vaker uitgesproken door Eenhoorn: top 4 met een aanval op de traditionele top 3. Je meet de kansen van AZ in een seizoen dan ook voor een deel af aan wat er in de top 3 gebeurd. Nou het moge helder zijn dat de Amsterdammers volledig ingestort zijn, dan had je dus altijd plek 3 moeten pakken. Dat is ook ondanks het rommelige seizoen tot op de laatste dag nog volkomen realistisch geweest. AZ heeft wat dit betreft verzaakt. Wat ook meespeelt is dat onder AZ(en Twente) de gehele subtop ingestort is. Waar vroeger clubs als Groningen en Vitesse de achtervolging inzetten zien we daar nu clubs als Sparta en Go Ahead naast een Heerenveen en Utrecht staan. Het verhaal van deze ploegen is ruim bekend, Groningen was gedegradeerd en Vitesse bestaat volgend seizoen mogelijk niet eens meer, daarnaast heeft ook Heerenveen geen geweldig seizoen gedraait. Oftewel: lager dan plek 4 eindigen was voor AZ ook écht een prestatie geweest. Dan kun je ook nog eens meenemen dat je een van de beste spitsen in de AZ geschiedenis in je geledingen hebt en het plaatje is compleet. Wie heeft het dan laten afweten? Jansen sowieso, maar Huiberts heeft niet goed ingegrepen. Zijn zomer aankopen zijn niet goed los gekomen, in de winter heeft hij te weinig gedaan. Hij had Martens bijvoorbeeld ook input en een voorbereiding kunnen gunnen door Jansen eind december te ontslaan, maar nee hij koos het einde van de transferperiode daarvoor, waardoor Martens zonder voorbereiding en eigen input aan de slag moest.

Ondertussen moeten we niet vergeten dat in de winter er een mogelijkheid was om Dani de Wit voor pak 'm beet 3 miljoen te verkopen. Om daar vervolgens in de plaats een Matsson voor op te pikken. Dat geld hebben we blijkbaar geïnvesteerd in het behouden van de Wit. De 4e plek heeft dus in die zin ook nog een prijskaartje gehad.

Ook in Europa en de beker had AZ alle kansen, maar heeft het ze laten liggen. Niet overwinteren = doelstelling niet behaald en het verhaal van de beker en de moeite die het uberhaupt gekost heeft om zover te komen als AZ kwam is ruim bekend en deels de reden voor het ontslag van Jansen.
Zelfs met dit az onwaardige selectie hadden ze moeten overwinteren in de conference league en was de 3e plek dit jaar voor het grijpen, er zat zeker meer in. Snel vergeten en op naar volgend seizoen
Neig toch naar oneens. Ondanks een aantal positieve ontwikkelingen (inpassing jeugd was bijvoorbeeld al wat beter dan jaren daarvoor) overheerst toch het gevoel dat dit een jaar was waarin je prima derde had kunnen worden. Vond het vooral schrijnend om te zien dat sommige spelers zo wisselvallig wisten te presteren. ‘Sterkhouders’ en ervaren krachten als Bazoer en BMI zakten toch te vaak door het ijs.
Alleen al omdat BMI erin kwam tegen Utrecht ben ik niet tevreden over het afgelopen seizoen. Dat doet namelijk het ergste vrezen voor het nieuwe seizoen. Ik hoop dat het een afscheidskado was maar wie doet dat nou als t nog ergens om draait.
Nee absoluut niet! Te lang Jansen gehouden met slecht veldspel en te weinig punten als vervolg. Moet ook zeggen dat Max te weinig gedaan heeft om een waardig elftal neer te zetten om überhaupt de top 3 aan te vallen.
Max moet dit jaar echt meer kwaliteit kopen die er direct staan om mee te kunnen met Feyenoord en psv. Zo niet word het gat alleen maar groter!!
Oneens, in het seizoen waarin Ajax dramatisch heeft gepresteertld had je ten alle tijden de 3de plek moeten opeisen. Daarnaast hebben we in Europa gefaald door dat we niet door zijn gegaan in de Groepfase.. (en dan heb ik het nog niet eens over de 3-0 voorsprong die we toen weg gaven)